Array
(
    [type] => 2
    [message] => Invalid argument supplied for foreach()
    [file] => /mnt/agrologic-disk1/websites/aveve.agrologic.be/www/modules/database/frontend/database.php
    [line] => 1520
)
Hittestress Voorkomen Bij Uw Veestapel - Artikel - Aveve

Wilt u telefonisch contact?

Hittestress voorkomen bij uw veestapel

Hittestress voorkomen bij uw veestapel

1. HITTE EN ONDERSTEUNING VIA VENTILATIE

Zomerse temperaturen zorgen  voor hittestress bij koeien. Waarbij mensen van de hitte futloos kunnen worden en minder eten is dit ook het geval bij koeien. Dit vermindert de melk/vleesproductie en tast bovenal de gezondheid van de koe aan. Het herwinnen van de verloren productie kost veel tijd, eens de daling is ingezet is dit niet onmiddellijk teruggewonnen.

De optimale omgevingstemperatuur voor melkvee ligt tussen -5° en 18 °. Periodes waarin de temperatuur boven de 20 graden gaat zijn periodes waarin de gezondheid van een koe extra in de gaten gehouden moet worden. Tijdens normale omstandigheden houdt een koe, door te zweten en hijgen haar lichaamstemperatuur op peil. Bij verhoogde temperaturen is dit echter ontoereikend. 

Daarom is het niet slecht om ook eens te denken aan extra ventilatie in de stal. Ventilatie kan ook de vliegendruk doen dalen!

Stuur ons uw plan van uw stal door en wij maken voor u een gepaste offerte

2. HITTE EN ONDERSTEUNING VIA VERS WATER

Melkvee heeft een hogere nood aan water als de temperatuur en luchtvochtigheid oplopen. De koe moet meer drinken om haar lichaamstemperatuur te verlagen. Schoon en smakelijk water is dan van belang. Een volwassen koe heeft dagelijks 0.05 liter water per kilogram lichaamsgewicht nodig en per kilogram melk nog 2 liter water extra.

Bij een koe met een gewicht van 650 kilogram en een melkproductie van 40 kilogram betekent dit dus ongeveer 110 liter water per dag. Bij ernstige hittestress loopt de behoefte op tot 0.2 liter water per dag, per kilogram lichaamsgewicht. Dit is bij 40 kilogram melk dus circa 200 liter water per dag.

Voldoende drinkbakken, liefst hoogdebiet,  in de stal is zeer belangrijk.


 

Belangrijk om te weten is dat onze weidedrinkbakken van Hoog polyethyleen zijn en snelvulvlotters bevatten die zijn inbegrepen in de prijs.  175l/min bij druk 3 bar

3. HITTE EN ONDERSTEUNING IN DE VOEDERS

Agrocid super silage bevat een mengeling van hoogwaardige organische zuren en citrusolie. De zuren zijn voldoende geneutraliseerd, zodat deze niet corrosief zijn.Voor de smaak is er toevoeging van citrus olie  De zuren zorgen ervoor dat het voeder niet opwarmt en de citrusolie zorgt voor een grotere smakelijkheid. Beide samen zorgen ervoor dat er geen daling is in opname van voeder door de koeien en voorkomt aldus een productiedaling; Het kan ook aangewend worden om bij het uitkuilen het snijvlak te behandelen. 

Meer artikels

Hittestress Voorkomen Bij Uw Veestapel - Artikel - Aveve

Weg met virussen, schimmels, bacteriën, sporen en gisten!

Agro Logic kiest resoluut voor Virocid als het gaat over ontsmetting.   Het verwijdert niet alleen viruss...
Hittestress Voorkomen Bij Uw Veestapel - Artikel - Aveve

Bioveiligheid in en rond de stal

Hoe hou ik mijn veestapel gezond? Een van de belangrijkste preventiemaatregelen is het voorkomen van insleep van ziektes ...

© Agrologic 2024

| Privacy Statement | Algemene voorwaarden | Cookie Statement | Disclaimer | Webdevelopment by Plenso